ArtEZ Hogeschool voor kunsten

Al gestemd

Beoordeel nu

Jouw stem

ArtEZ Hogeschool voor kunsten 0 5 0

ArtEZ Hogeschool voor kunsten

ArtEZ kunsthogeschool in Arnhem

ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ heeft vestigingen in Arnhem, Enschede en Zwolle met ruim 3.000 studenten. In Arnhem zetelen het College van Bestuur en de ondersteunende

Ruim aanbod op ArtEZ

Kunsthogeschool ArtEZ heeft vestigingen in Arnhem, Enschede en Zwolle. Je vindt er een ruim en samenhangend aanbod van vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen in de beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. 

Theorie en praktijk gaan gelijk op 

ArtEZ wil theorie en praktijk verbinden. Daarom zijn de meeste van de 600 docenten bijvoorbeeld ook werkzaam in de beroepspraktijk. De onderwijsorganisatie werkt samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland, zoals collega-onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

Groei van studenten

Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Ze worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Door die individuele benadering worden studenten optimaal voorbereid op hun loopbaan als kunst- en cultuurprofessionals.

ArtEZ en Arnhem

Kunst is voor ArtEZ iets dat betekenis heeft. Voor personen, groepen en organisaties. ArtEZ voelt zich verantwoordelijk voor en aantrekkelijk en stimulerend cultureel klimaat en voor de culturele infrastructuur in Oost Nederland en in het bijzonder haar vestigingsplaatsen Arnhem, Enschede en Zwolle. 

BN’ers via ArtEZ

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent. ArtEZ is een van de hoofdpartners van Kunstbende. Ze vinden het belangrijk om jong kunstzinnig talent te stimuleren. Zo zijn o.a.Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven bij de Kunstbende begonnen.