Bartokplein

Bartokplein

  • Kortestraat 12, 6811 EN Arnhem

Het Bartokplein (park) is gelegen op de kruising van de Kortestraat en de Kleine Oord. Het kunstwerk ‘Feestaardvarken’ van kunstenaar Florentijn Hofman is hier de eyecatcher.

In maart 2012 lag er aan de kruising van de Kortestraat en de Kleine Oord nog een naargeestig braakliggend terrein. Nadat de ontwikkelingen van een nieuw complex op deze loactie stil waren komen te liggen, bleef de omgeving zitten met een rotte kies. Als beëindiging van de winkelstraat en tegenover het toen in aanbouw zijnde Rozet en hotel was de plek een doorn in het oog van ondernemers en omwonenden. DTO zag echter kansen voor deze plek en ontwierp samen met buro Harro het Bartokpark, een mini stukje veluwe. Vrijwel direct waren alle betrokkenen zeer enthousiast en binnen slechts 3 maanden tijd was het openbare mini-park gerealiseerd. In de daarop volgende zomer werd al snel duidelijk dat de Arnhemmers deze plek waardeerden, met regelmaat wordt het parkje door omwonenden en stadsbezoekers gebruikt als plek om te luieren en te spelen.

Eind 2012 kwam kunstenaar Florentijn Hofman bij toeval uit op dit plein. Hij zag hier meteen een goede locatie in voor zijn kunstwerk ‘Feestaardvarken'. Sindsdien heeft het park talloze covers van boekwerken gesierd. Het gebied werd hierdoor ook weer aantrekkelijk voor ondernemers en consumenten.

(bron: http://dto.nu/projecten/stedelijk-activeren/97-bartokpark)