Bibliotheek Arnhem

Bibliotheek Arnhem

  • Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Iedereen is welkom bij de bibliotheek Arnhem. Jong en oud kunnen er terecht. Bijzonder is de collectie van de Gelderland Bibliotheek. Ook worden er lezingen en workshops georganiseerd.

Bijzondere collecties

De bibliotheek Arnhem heeft 3 vestigingen waarvan de hoofdvestiging in de Rozet zit. Daar vind je ook de bijzondere collectie van de Gelderland Bibliotheek. Je bent welkom om een literaire lezing, workshop of andere activiteit bij te wonen. Op de 3e etage van de Rozet is het leesplein gevestigd. 

Voor iedereen

Bibliotheek Arnhem wil bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen. Dat doen ze door dé plaats in Arnhem te zijn voor informatie, kennis, cultuur en leesplezier. Met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar is het de meest bezochte culturele instelling van de stad. En let op: met je bibliotheekpas krijg je korting of een extraatje bij veel bedrijven en organisaties in Nederland. 

Extra vestigingen

Ook in Presikhaaf en Kronenburg vind je vestigingen van de bieb. En er zijn 2 bibliotheekbussen. De Volksuniversiteit Arnhem maakt deel uit van de organisatie van de bibliotheek. Zij verzorgen cursussen, lezingen en workshops voor ieder niveau en op allerlei gebied.