Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

  • Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Burgers ‘Zoo ook wel ‘Burgers Bush genoemd’ is een dierentuin in Arnhem. Het is de meest bezochte attractie van Gelderland en staat daarnaast op plek 4 van best bezochte attracties in Nederland.

Gedurfde vernieuwingen

Zo'n honderd jaar geleden op 30 maart 1913 opent Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers' Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven. Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Burgers' Zoo kent een kleurrijke geschiedenis die het dierenpark heeft gevormd, zoals je het vandaag de dag in de bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem aantreft.

Grootste levende koraalrif

Het park is verdeeld in een aantal zones waarin verschillende dieren leven. Zo heb je een parkgedeelte met: olifanten, pinguïns, stokstaartjes en panters. Een safarideel, met daarin de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van Nederland! Desert, een echte woestijn. De grootste overdekte mangrove ter wereld! De Rimba met o.a. tijgers en bijzondere apen. De bekende bush, een overdekte jungle met daarin bijzondere dieren en planten en last but not least, Ocean, een onderwater wereld met daarin het grootste levende koraalrif van Europa.