Connexxion Trolleybus Museum

Connexxion Trolleybus Museum

  • Remissestraat 4, 6827 AS Arnhem

Arnhem is de enige stad in Nederland waar je de trolleybus kunt nemen. Deze bus rijdt op elektriciteit. Nu weer helemaal hip. Leuk en bijzonder is om de geschiedenis te zien in het trolleybusmuseum.

Alleen in Arnhem

Ooit reden in tal van Nederlandse gemeenten trolleybussen. Die bussen rijden op elektriciteit via stroomdraden. De ene na de andere stad ging over op dieselbussen, behalve Arnhem. In de huidige tijd, met alle aandacht voor het broeikaseffect, wordt rijden op elektriciteit weer interessant. Vandaar ook dat Arnhem investeert in een nieuwe trolleylijn en het netwerk wil uitbreiden.

Gek van trolleybussen

Buschaffeur Benny Aalbers is gek van trolleybussen en verzamelt bijna zijn hele leven alles wat ermee te maken heeft. In 2007 opende hij het Trolleybus Museum boven de busremise. Het museum is open op donderdagen en je krijgt gratis toegang. 

Veel voorwerpen

Het museum bestaat uit drie ruimtes. Je vindt in ruimte 1 spullen uit de periode van de tram tot en met de trolleybus. De paardentram werd gereden door de Arnhemse Tramweg Mij., de elektrische tram door de Gemeente Electrische Tram Arnhem en de trolleybus door het Gemeente Vervoerbedrijf Arnhem. De 2e ruimte is geheel gevuld met spullen uit de periode van de Geldersche Tramwegen, de Gelderse Streekvervoer Mij. en de Gelderse Vervoer Mij. en Oostnet. Ook met spullen van toen collega-streekvervoerbedrijven. Je ziet in de 3e ruimte voorwerpen van Connexxion en de huidige werkmaatschappij van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (SAN).