Erfgoed Centrum Rozet

Erfgoed Centrum Rozet

  • Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Rozet is het middelpunt in Arnhem voor cultuur, kennis en educatie. Lezingen, workshops, optredens en tentoonstellingen, er is altijd wat te beleven. Ook kun je er prima eten en drinken.

Alles is mogelijk

Of je nu komt voor een lezing, workshop, debat, presentatie, optreden of tentoonstelling, in Rozet gebeurt van alles. In Rozet vind je de bibliotheek, volksuniversiteit, erfgoedcentrum Rozet, kunstbedrijf Arnhem, kunstuitleen To-ART en het café-restaurant Momento. Al met al is Rozet een levendig knooppunt voor heel Arnhem. 

Werken of feesten

Je spreekt er af met vrienden of werkt er rustig achter je laptop. Ook dat kan. Verrassend is het panoramaterras op de 5e verdieping, met het schitterende uitzicht. Ook worden de verschillende ruimtes gehuurd voor evenementen, vergaderingen, feesten en debatten. 

Beste Gebouw 2014

Rozet werd uitgeroepen tot het Beste Gebouw van het Jaar in 2014, door de brancheverenigingen voor architectenbureaus. Daarmee is het gebouw een architectonische aanwinst voor de stad. 

Erfgoedcentrum Rozet

In het Erfgoedcentrum ontdek je de geschiedenis van Arnhem. Er zijn filmpjes te zien, een middeleeuwse muntschat, informatie over voetbalclub Vitesse en de Slag om Arnhem. Het Erfgoedcentrum is gratis te bezoeken. Je wordt uitgenodigd om er onderzoek te doen naar je voorouders of te lezen over Arnhem, gebouw of familie. Het Erfgoedcentrum is een samenwerking tussen het Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek. 

 

Evenementen & aanbiedingen van Erfgoed Centrum Rozet

100 JAAR DE STIJL IN ROZET
Iedere zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag