Stadspanorama

Stadspanorama

Locaties:
Kortestraat 16
Evenementperiode:
4 september 2018 - 31 december 2018
Tijd:
08:30 - 22:00
Type:
Kunst
Prijs:
Gratis
Website:
Museum Arnhem

De unieke ligging van Arnhem heeft kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd. De vergezichten van de rivier, het on-Nederlandse van de stuwwal, de bossen en de heide vormden voor hen een aantrekkelijke omgeving om te schilderen. Ook is de stad zelf, haar pleinen, kerken en de oude haven, op verschillende manieren op het doek vastgelegd. Deze schilderijen uit de collectie van Museum Arnhem en oude foto's en filmbeelden uit de collectie van Gelderland Bibliotheek laten bezoekers van het Stadspanorama zien hoe de Rijnstad er vroeger bij lag. 

Op een uitgebreide plattegrond ontdekken bezoekers waar de schilder toen zijn ezel moet hebben uitgeklapt. Het contrast tussen het Arnhem van toen en nu wordt duidelijk op de begeleidende afbeeldingen, afkomstig van Google Maps, en video's. De stad beweegt!

Openingstijden:

Het Stadspanorama is tijdens de reguliere openingstijden van Rozet gratis te bezoeken. Dit is op maandag t/m vrijdag 08:30-22:00 uur, zaterdag 08:30-17:00 uur en zondag van 13:00-17:00 uur. Het Stadspanorama is onderdeel van Erfgoedcentrum Rozet (-1), een samenwerking tussen Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek.