DINO'S IN BURGERS' ZOO ARNHEM

DINO'S IN BURGERS' ZOO ARNHEM

Evenementperiode:
29 september 2018 - 28 oktober 2018
Tijd:
09:00 - 18:00
Type:
Overig
Website:
Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert in de herfstvakantie van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober 2018 het evenement Dino’s in the Zoo. Meer dan 50 reusachtige brullende en bewegende dinosaurussen doemen overal op, verspreid door het hele dierenpark. Het grootste exemplaar is een indrukwekkende Brachiosaurus met een lengte van maar liefst 12 meter. Bezoekers betalen het normale tarief; abonnementhouders zijn gratis: www.burgerszoo.nl/dinos. 

 

Meer dan 50 dinosaurussen

De Tyrannosaurus rex (9 meter) ontbreekt natuurlijk niet als één van de meest gevreesde roofdieren uit de hoogtijdagen van de dinosaurussen. Net zo min als de Brachiosaurus (12 meter), een vreedzame planteneter van reusachtige afmetingen. Of de kenmerkende Triceratops (9 meter), die met zijn drie geduchte scherpe hoorns voor op de kop wel wat weg heeft van de hedendaagse neushoorns. De vliegende Pterodactyls (4 meter) of de zwemmende Plesiosaurussen (4 meter) illustreren de complete heerschappij van deze oerreptielen ter land, ter zee en in de lucht in het Mesozoïcum. 

 

 

Interactief educatief programma

Van 13 tot en met 28 oktober 2018 verzorgen dierentuingidsen dagelijks om 10.00 uur een dinosaurus-gerelateerde rondleiding, waarbij specifieke kenmerken van dinosaurussen vergeleken worden met reptielen en vogels die nu nog leven. In de Bush staat in dezelfde periode dagelijks van 11.00 tot 13.00 uur een infotafel over dinosaurussen. Op de route langs de dinosaurussen staan diverse informatieborden over deze reusachtige reptielen. Tenslotte kunnen kinderen ook gratis een dinosaurus-speurtocht bij de informatietafel meenemen.

 

Dino’s in de Parkwinkel

In de Parkwinkel bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo zijn tijdens het evenement Dino’s in the Zoo thematische dinoknuffels verkrijgbaar, net als boeken over dinosaurussen en diverse andere dinosaurus-merchandise.