Cellosonates van Brahms

Cellosonates van Brahms

Evenementperiode:
7 februari 2019
Tijd:
20:00 - 00:00
Type:
Theater voorstelling
Prijs:
€20,00
Website:
Musis Sacrum

Joris Linssen & Caramba

Opzwepende liedjes, prachtige ballades en ontroerende levensverhalen recht uit het hart.

Verrast worden door het enthousiasme van televisiepresentator en zanger Joris Linssen en zijn muzikale vrienden? Zij weten al meer dan tien jaar elke theaterzaal in vuur en vlam te zetten. Raken en geraakt worden, daar gaat het om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. De Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper brengt een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!Nicolas Altstaedt & Alexander Lonquich

PROGRAMMA

  • Schumann – Fantasiestücke, op.73
  • Brahms – Cellosonate nr. 1 in e, op. 38
  • Schumann – Exercises (Etüden in Form freier Variationen über un Thema von Beethoven) 
  • Brahms – Cellosonate nr. 2 in F, op. 99

 

De ontwikkeling van Johannes Brahms als componist is goed te horen in zijn twee sonates voor cello en piano. De eerste schreef hij op zijn tweeëndertigste – een vriendelijk, tamelijk ongecompliceerd werk. De tweede sonate dateert van ruim twintig later en is veel contrastrijker; Brahms verkent hierin uitvoerig de mogelijkheden die de combinatie cello en piano biedt. Dat alles is aan het Duits-Franse duo Nicolas Altstaedt en Alexander Lonquich wel besteed. Het tweetal speelt verder muziek van Brahms’ tijdgenoot en goede vriend Robert Schumann – ook al iemand die graag de grenzen opzocht.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Kamermuziek. Wanneer u meerdere concerten binnen één serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten.