People, Places, Things

People, Places, Things

Evenementperiode:
19 maart 2019 - 23 maart 2019
Tijd:
20:15 - 00:00
Type:
Theater voorstelling
Prijs:
€ 18,50

Toneelhit over een vrouw anno nu

 

We zijn tegenwoordig vrijer dan ooit, krijgen álle kansen, en toch zijn er steeds meer mensen die op steeds jongere leeftijd vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een aangrijpende voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar en persoonlijk.

 

“Je bent niet alleen, je bent niet raar, je komt er doorheen, en je moet gewoon even volhouden. Dat is helemaal niet cool of hip om te zeggen, maar ik meen het wel.” | Duncan McMillan, schrijver People, Places & Things

 

Jong, intelligent, knap, succesvol en gebroken

 

Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent, knap en succesvol. In een wereld waarin alles kan en mag, en goed niet goed genoeg is, lijkt het deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol, terwijl de mensen om haar heen vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe ze langzaam wegglijdt. En uiteindelijk breekt. People, Places & Things gaat niet zozeer over haar burn-out, maar over haar gevecht om weer gezond te worden. En hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen en te geven.

 

Een ongekend succes

 

De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. “Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk,” schreef The New York Times. Marcus Azzini (Romeo en Julia, Angels in America) haalt de voorstelling naar Nederland en kiest voor een topcast bestaande uit onder anderen Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter.

 

tekst Duncan MacMillan | vertaling Hannah van Wieringen | regie Marcus Azzini | spel o.a. André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters, Ariane Schluter en Simme Wouters | scenografie Studio Dennis Vanderbroeck | lichtontwerp Jantje Geldof | kostuumdesign David Laport | kostuumatelier Femke van Neerven | dramaturgie Fanne Bolanden en Madelon Kooijman | regie-assistent Emilie Pos