Klangstof - Luxor Live

Klangstof - Luxor Live

Evenementperiode:
18 november 2017
Tijd:
19:30 - 23:00
Type:
Muziek
Prijs:
€15,00
Website:
Luxor Live

Klangstof is de band rondom de Nederlands/ Noorse muzikant Koen van de Wardt. Met zijn fantastische debuutalbum getiteld Close Eyes to Exit dat in 2016 uitkwam vond hij bewondering tot ver buiten onze landsgrenzen. Zijn elektronisch getinte, gelaagde indiepop doet denken aan de muziek van bands als Radiohead, Pink Floyd, Mercury Rev of Sigur Rós.

Koen groeide op in Nederland maar verhuisde op zijn 14de naar Noorwegen. De sociale tiener voelde zich in het nieuwe land geïsoleerd en stortte zich op de muziek. Hij sloot zichzelf op, leerde zichzelf één voor één diverse instrumenten spelen en zocht naar een perfect geluid. In 2013 keerde hij terug naar Nederland en speelde als bassist in de populaire band Moss. Op het moment dat hij voelde dat hij terug moest keren naar zichzelf startte hij met zijn Klangstof project.

Sinds het uitbrengen van het debuutalbum hangt er, vooral internationaal, een grote ‘buzz’ rond Klangstof. Hij heeft er al een rondje Amerika opzitten voordat hij in Nederland tot poptalent van 2017 werd gekozen. Klangstof mag als eerste Nederlandse band ooit optreden op het Coachella festival; het belangrijkste muziekfestival van de Verenigde Staten.