GelreDome

GelreDome

  • Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem

Ruim een miljoen mensen passeren ieder jaar de poorten van het GelreDome. Het evenementencomplex is jaarlijks thuisbasis voor meer dan zestig grootschalige evenementen.

Internationale top artiesten

De maximale capaciteit van het complex is 34.000 personen. Hierbij staat het podium aan de noordzijde van GelreDome en worden de Oost-, West, en Zuid tribune met de veldvloer gebruikt. Dit is de meest voorkomende opstelling. Met een zogenaamde 'In the round' setting, waarbij het podium midden op de veldvloer staat, is de capaciteit 41.000 bezoekers. Tientallen wereldsterren stonden al op de planken in GelreDome. Onder andere Madonna, Janet Jackson, U2, Backstreet Boys, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Britney Spears, Spice Girls en Paul McCartney gaven spetterende shows. Ook Nederlandse topartiesten als Marco Borsato, Anouk, André Rieu en Frans Bauer voelen zich thuis in het grootste theater van Nederland en kozen GelreDome meerdere keren als decor voor hun shows.

Van voetbalstadion naar poptempel en van tennisarena naar beursgebouw

Bij de opening op 25 maart 1998 is het Arnhemse GelreDome wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikt. Deze flexibiliteit maakt GelreDome tot het grootste theater van Nederland. In vijf uur tijd verandert het complex van gedaante. Bijvoorbeeld van een voetbalstadion in een poptempel of van een tennisarena in een beursgebouw. Bijzonder is dat GelreDome geheel verwarmd is, waardoor het er voor zowel gebruikers als bezoekers comfortabel verblijven is.