Historische kelders

Historische kelders

  • Oude Oeverstraat 4A, 6811 JX Arnhem

Heel bijzonder in Arnhem zijn de Historische Kelders, ondergronds bij de Rijnstraat. Jarenlang waren ze verborgen voor het publiek, maar na een grondige restauratie in 2003 kan ook jij ze bezoeken.

Uniek stukje Arnhem

Jarenlang hebben een dertigtal eeuwenoude kelders in de Rijnstraat praktisch ongebruikt onder de grond gelegen, maar daar is in 2003 verandering in gekomen. Deze kelders zijn in oude glorie gerestaureerd en via doorgangen onderling met elkaar verbonden. Zo vormen zij een bijna mysterieuze plek onder de grond van de binnenstad. Een stad onder de grond met een zichtbare herinnering aan een ver verleden.

Met een gids meewandelen

Zo’n bijzonder project vraagt natuurlijk om een bijzondere invulling. Bewust is gekozen om de Historische Kelders in haar authentieke vorm te houden en een breed publiek te laten genieten van deze unieke historische locatie. De Kelders zijn in 2003 geopend voor het publiek. Met een gids kun jij een wandeling door deze bijzondere plek maken. Kijk op de website voor de actuele tijden.

Trouwen op locatie

Trouwen op een mooie unieke en bijzondere locatie als de Historische Kelders in Arnhem is een hele speciale gebeurtenis. De Historische Kelders zijn een absolute toplocatie die bijdragen aan een onvergetelijke dag.