Huis Zypendaal

Al gestemd

Beoordeel nu

Jouw stem

Huis Zypendaal 0 5 0

Huis Zypendaal

Openingstijden

 • Ma
  Gesloten
 • Di
  Gesloten
 • Wo
  Gesloten
 • Do
  Gesloten
 • Vr
  Gesloten
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  12:00 - 17:00

Bezoek sfeervol Huis Zypendaal in Arnhem

Huis Zypendaal in Arnhem is een buitenplaats uit de 18e eeuw. Je kunt heerlijk wandelen in het bijbehorende park. Op zondagen van april tot en met oktober is Huis Zypendaal te bezoeken.

Tot 1926 bewoond

Huis Zypendaal is een buitenplaats uit de 18e eeuw. Tot 1926 werd het nog bewoond door de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen. Een deel van het interieur stamt nog uit de 18e eeuw. De hoofdverdieping van het huis is nu museum. Je kunt dit alleen op zondagen van april tot en met oktober onder leiding van een gids bezoeken. Je ziet dan onder andere het legendarische Mannetje van de Zyp, een beeld van een jongetje met een drinkkan. Huis Zypendaal is te gebruiken als trouwlocatie. 

Prachtig parkbos

In het park wat bij Huis Zypendaal kun je heerlijk wandelen of picknicken. Het is vrij toegankelijk. Bijzonder is dat je het ijsvogeltje en de grote gele kwikstaart kunt tegenkomen bij de vijvers. Tegenover het huis ligt de oude oranjerie waar vroeger de planten in de winter overbleven. Er zijn nu kantoren in gevestigd. 

Geschiedenis van Huis Zypendaal

Arnhemmers noemen het een kasteeltje maar het is een buitenplaats. Het huis staat op oudere bebouwing uit de 17e eeuw. De gemeente Arnhem kocht de buitenplaats en park in 1930. In 1975 werd het in erfpacht gegeven onder voorwaarde dat het huis een culturele bestemming zou krijgen. Na een uitvoerige restauratie zit sinds 1982 het hoofdkantoor van het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen op Zypendaal.