Informatiecentrum Slag om Arnhem

Informatiecentrum Slag om Arnhem

  • Rijnkade 155, 6811 CH Arnhem

Arnhem is voor altijd verbonden met de Slag om Arnhem in 1944. Het Informatiecentrum Slag om Arnhem laat de bezoeker die tijd herbeleven.

Bij John Frost brug

In 1944 vond de Slag om Arnhem plaats. De geallieerden dachten snel door te kunnen stoten richting Duitsland maar vonden in Arnhem een grote Duitse overmacht voor zich. Er vonden zware gevechten plaats en dan met name rond de John Frost brug. De bekende film ‘A bridge too Far’ gaat over deze Slag om Arnhem.

Slag om Arnhem herbeleven

Het informatiecentrum Slag om Arnhem is onderdeel van het Airborne Museum. Het informatiecentrum is in 2007 geopend en kijkt uit op de John Frostbrug. De brug is vernoemd naar de Britse Luitenant-kolonel John Dutton Frost. Hij hield met zijn manschappen manmoedig een paar dagen stand tegen de Duitse soldaten. 

Persoonlijke verhalen horen

Je kunt die heftige tijd herbeleven aan de hand van foto’s en persoonlijke verhalen van burgers en soldaten. Een videopresentatie laat de strijd zien. Het centrum is gratis te bezoeken. In het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek wordt het hele verhaal van de Slag om Arnhem verteld.