Molenplaats Sonsbeek

Molenplaats Sonsbeek

  • Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem

Molenplaats Sonsbeek is bijzonder. Molenplaats is namelijk het enige bezoekerscentrum in Nederland dat zich geheel richt op stedelijk groen. Je kunt er terecht voor allerlei activiteiten.

Informatie over stedelijk groen

Molenplaats Sonsbeek is een bezoekerscentrum dat ligt in park Sonsbeek vlakbij het centrum van Arnhem. Je vindt er vooral informatie over het stedelijk groen.Bij de Witte Watermolen kunt je  biologische meel- en bakproducten aanschaffen die van de molen komen. In de Molenschuur kun je terecht voor koffie, thee en een lunch.

Op een leuke manier

Molenplaats Sonsbeek is er om groen bewustzijn op een leuke manier bij de bezoekers te ontwikkelen. Daarnaast werken er vrijwilligers en mensen die terugkomen op de arbeidsmarkt. De Molenplaats is een prima plek om te vergaderen of een training te organiseren. Dat gebeurt meestal in de historische Saskischhe Molenschuur. 

Educatie en wandelen

Het Natuurcentrum Arnhem zit ook op de Molenplaats en biedt een uitgebreid educatief programma voor Arnhemse basisscholen. Ook is de plek al jaren het startpunt voor wandelingen door de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem. Je vindt er folders met fiets- en wandelroutes. Het centrum organiseert verder tentoonstellingen en activiteiten, ook voor kinderen.