Museum Arnhem

Museum Arnhem

  • Utrechtseweg 87, 6812 AA Arnhem

Het prachtig gelegen museum Arnhem biedt een hoogwaardige collectie moderne kunst, toegepaste kunst en een collectie sieraden. Je geniet er ook van een schitterend uitzicht over de Rijn.

Belangrijke verzameling 

De collectie van museum Arnhem bestaat uit de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten van Nederland, hedendaagse kunst, toegepaste kunst en sieraden. In de museumtuin staan beelden uit de beginperiode van de kunstmanifestatie Sonsbeek tot deze tijd. 

Schitterend uitzicht

Het museum ligt op een hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. Architect Cornelis Outshoorn bouwde er in 1873 een herensocieteit. Maar als snel werd het gebouw overgedragen aan het Gemeentemuseum Arnhem. Ook dit gebouw werd in de oorlog zwaar beschadigd maar ook weer opgebouwd. Er werden diverse nieuwe vleugels aan toegevoegd.

Kunstlessen 

In 2000 werd het museumcafé geopend. Deze ruimte heeft grote ramen en biedt uitzicht op de beeldentuin en de Nederrijn. In de museumwinkel zijn kaarten, cadeaus en allerlei kunstgerelateerde artikelen te koop. Het museum biedt jong en oud lessen en workshops zoals fotoworkshops voor alle leeftijden, museumlessen, lezingen en kunstkaarten maken. Ook voor scholieren en studenten zijn er programma’s ontwikkeld.