Nederlands Wijnmuseum

Nederlands Wijnmuseum

  • Velperweg 23, 6824 BC Arnhem

Ook in ons land wordt aan wijnbouw gedaan. In een oude kelder in het centrum van Arnhem beleef je vroeger en nu in het Nederlands Wijnmuseum. Uiteraard kun je ook proeven van deze heerlijke drank.

Duizenden jaren historie

Het lijkt op een Frans wijnchateau maar je bent in een Arnhemse kelder waar je de lange geschiedenis van wijnbouw kunt ervaren. Hoe het vroeger eraan toeging maar ook de technische vooruitgang van de laatste eeuw, wijnbereiding en de rol van wijn in de samenleving, alles komt aan bod. 

Proeverijen

Je loopt langs lange rijden fusten die naast roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. Het Nederlands Wijnmuseum is op zaterdagen geopend. Op andere dagen op afspraak. Het is mogelijk mee te doen aan een proeverij, samen met een rondleiding. Je proeft dan van 5 soorten wijn, met stokbrood en kaas erij. De techniek van het proeven wordt gedemonstreerd. 

Oudste van Nederland

Het museum is gevestigd in de oude wijnkelders van wijnhandel Robbers & van den Hoogen aan de Velperweg in Arnhem. Deze wijnhandel is een van de oudste van Nederland. De authentieke kelders tellen zo’n 10.000 m2 aan oppervlakte.