Riche

Riche

  • Willemsplein 38, 6811 KC Arnhem

Het statige gebouw aan het Willemsplein stamt uit 1883 en heeft door de jaren heen veel functies gehad, waaronder een hotel en grand-café. Momenteel huist er een grote nationale bank in het pand.

Concordia
Op de voorgevel, ter hoogte van de daklijst, stond jarenlang ‘1883’ en daaronder ‘Concordia’. Op de balustrade, aan de voet van de vier zuilen, prijkte ‘Grand Cafe Restaurant’. De naam Riche kwam vele jaren later. In 1904, werd ‘de naam door de nieuwe eigenaar omgedoopt in ‘Riche’. Toen in 1911 de brandweer het gebouw naast het restaurant verliet, kocht de eigenaar het van de gemeente en verplaatste de café-ingang naar dat pand en verving de oude toegang door een raam. Hierop volgend hebben er verschillende eigenaren in het pand gezeten en veranderde ook de naam enkele keren. Toch kwam de naam ‘Riche’ altijd weer terug.


Fastfoodketen
In februari 2002 opende er na een ingrijpende verbouwing, een filiaal van een grote internationale fastfoodketen in het pand. Dat was voor veel echte Arnhemse het symbool van de teloorgang van de binnenstad. Toen het bedrijf in september 2006 verhuisde, slaakten veel oudere Arnhemmers dan ook een zucht van verlichting.