Eusebiuskerk

Eusebiuskerk

  • 6811 EB 1, 6811 EB Arnhem

De Grote of Eusebiuskerk is een gezichtbepalend gebouw in het centrum van Arnhem. Het staat voor de geschiedenis van de stad: van Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw.

Historisch en modern

De Grote of Eusebiuskerk staat al meer vijf eeuwen in het centrum van Arnhem en bepaalt het gezicht van die stad. Van Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en daarna. De kerk ademt historie maar is ook eigentijds en er vinden allerlei activiteiten en evenementen plaats. Ook aan de kinderen is gedacht, ze kunnen een speurtocht doen. 

Met de lift naar boven

In de kerkzaal zie je historische objecten, het bekende Strümphlerorgel en de 1000 jaar oude grafkelders liggen eronder. Je kunt de glazen panoramalift nemen om te genieten van het uitzicht op Arnhem en de grootste en zwaarste kerkklokken van Europa te zien. In de kerk zijn regelmatig tentoonstellingen over onder andere de Slag om Arnhem. De kerk en lift zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Geschiedenis van eeuwen

In de 15e eeuw wordt begonnen met de bouw van de Eusebiuskerk op de fundamenten van een nog oudere kerk. Het duurde 100 jaar eerde kerk klaar was. In latere eeuwen is de kerk meermaals gerestaureerd. De toren en het gebouw raakten in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd maar alles werd weer gerestaureerd en herbouwd. Het gotische karakter bleef daarbij bewaard.

 

Evenementen & aanbiedingen van Eusebiuskerk

Grote- of Eusebiuskerk
Iedere zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag