Grote- of Eusebiuskerk

Grote- of Eusebiuskerk

Iedere:
zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
Tijd:
11:00 - 16:00
Type:
Overig
Prijs:
Combiticket €6. Entree kerkzaal € 2,50. Entree kerktoren € 4,-.
Website:
Eusebiuskerk

De Grote of De Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem en vertelt de geschiedenis van de Gelderse hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. De Eusebiuskerk is zowel historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen.

Laat u tijdens een bezoek fascineren door de geschiedenis van de laat gotische Eusebiuskerk. Ontdek in de prachtige kerkzaal de historische objecten, het beroemde Strümphlerorgel en ga op reis naar het jaar 1000 in de grafkelders. De panoramalift neemt u mee langs een van de grootste en zwaarste klokken van Europa en op 73 meter hoogte kunt u genieten van een eindeloos uitzicht over Arnhem en omstreken. Tevens heeft De Eusebiuskerk regelmatig (tijdelijke) tentoonstellingen over de geschiedenis van De Eusebiuskerk.

De kerk en lift zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Bezoek aan kerkzaal:

De kerkzaal heeft vele historische objecten, waaronder het oudste harnas van Nederland, het praalgraf van de Hertog van Gelre (Karel van Egmond) en het beroemde Strümphlerorgel. Ook geeft kerkzaal toegang tot de grafkelders en de voorloper van de Eusebiuskerk, de St. Maartenskerk die dateert uit het jaar 1000-1100. 

 

Tickets

Combiticket €6. Entree kerkzaal € 2,50. Entree kerktoren (uitzicht vanaf de belvedère en de expositie) € 4,-. Kinderen van 6 t/m 16 jaar en groepen vanaf 20 personen krijgen ook korting.

Maandag tot zaterdag geopend van 11:00 tot 16:00, zondag's geopend van 12:00 tot 16:00.